Село живее в страх заради свлачище

  • 05 април 2013 09:55

  • 1335
  • 0
Село живее в страх заради свлачище
©

Хората в село Долно Осеново алармираха за пореден път за опасно свлачище. Те настояват за спешно укрепване на земните маси, които преди година и половина отсякоха едното платно на пътя към селището, пише "Стандарт Нюз".

Отдавна местните хора чакат средства, за да се реши проблемът, но това така и не се случва. Кметът Бисер Сегменов твърди, че половината шосе е паднало заради свличането на земни маси, а пролетните дъждове могат да активират свлачището и да рухне другата част от пътния участък. „Нека дойдат управниците и да видят с очите си каква е ситуацията. За да ни помогнат за финансирането на ремонтните дейности”, казва Сегменов.

Активирало се свлачище държи в страх 1600 души в симитлийското село. Земните маси под шосето се свлекли заради подпочвени води. „Страшното е, че целият път може да хлътне, реката отдолу е придошла. Всеки ден стотици хора пътуват по това шосе, минават и автобусите с учениците. Някои шофьори на рейсове отказват да минават през опасния участък и сме принудени да ходим 2 км пеш”, разказват местните хора. Те са категорични, че спешно трябва да се отпуснат пари, за да се изгради подпорна стена. За да не стане най-лошото – да загубим човешки живот, че чак тогава да се разтичаме да оправяме шосето, твърди селският управник. Без този път селището ще остане откъснато от света. Падне ли шосето, хората остават блокирани в селището. От община Симитли увериха, че още преди 5 години са внесли проект в Комисията по бедствия и аварии, но пари не са отпуснати.

Последвайте канала на

1335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини