Яне Янев: Незаконните имоти на политиците във Варна се оценяват между 2 и 5 млрд. лв.

  • 03 април 2013 13:56

  • 1987
  • 8
Яне Янев: Незаконните имоти на политиците във Варна се оценяват между 2 и 5 млрд. лв.
©

Председателят на „Ред, законност, справедливост” Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, изчисли, че незаконно придобитото имущество на политическия елит във Варна е на стойност между 2 и 5 млрд. лв. Той се закани юристи на партията да „дадат направление към съдебните зали” на представителите на местната власт.

Според Янев само РЗС имало морално право да говори за подалия оставка кмет Кирил Йорданов. „Когато ние разобличавахме варненския фараон, другите му поднасяха венци приживе и го легитимираха като най-успешния кмет на Варна. Цялата истина трябва да излезе по време на предизборната кампания. Всички варненци трябва да знаят кой кой е в обръчите и дългогодишни схеми на варненския фараон. Ще разкрием как Кирил Йорданов запазваше толкова години поста си и как изборите се случваха зад гърба на варненци. Протоколи на секционни избирателни комисии са подправяни и в тях е записвано невярно съдържание. В момента между партиите от статуквото и Кирил Йорданов текат задкулисни разговори, за да може неговите схеми за купуване на гласове да бъдат дадени на концесия за предстоящите парламентарни избори”, заяви във Варна Янев.

Председателят на РЗС се обяви за предсрочни избори и за общински съветници, тъй като част от представителите в местния парламент били „не по-малко вредни от Кирил Йорданов” и „фараонският модел” щял да продължи.

Все още не ясно кой ще бъде водач на листата на РСЗ във Варна. В нея щели да попаднат бивши членове на младежките структури на СДС и ДСБ. Янев нарече вчерашното напускане на Националния съвет за тристранно сътрудничество от страна на бизнеса „безпрецедентен акт”. По думите му „никой досега не се е противопоставял така на действащ закон”. Представителите на работодателите се оттеглиха от Тристранката заради несъгласие с приетите законодателни промени, които ги задължават да декларират имущественото си състояние. „Над 5 000 са хората в България, които се боят да си публикуват банковите сметки в Швейцария в офшорните зони. Затова подскачат срещу нашия закон”, коментира Янев, който беше инициатор на поправките.

Последвайте канала на

Novini.bg
1987 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.04.05 | 08:29

8
Ех Яне ще ми липсваш в новият парламент! Тази "стара чанта" с пареза на устата,ще те замени отврат.Нищо имаш хубава булка да се гледате и да си направите наследници.Имаш нужда от почивка!

2013.04.05 | 08:29

7
Точно той ли говори за имоти, та нали той отказва да се изнесе от служебния депутатски апартамент...
ДИМИТРОВ

2013.04.05 | 08:29

6
СЕГА ГИ СЪДИ,УТРЕ ЩЕ ИМ БЛИЖЕ ЗАД...ЦИТЕ. ВЪРТИ ГО,ПЕЧИ ГО ЩО Е ТО ?-ОТГ. НАШЕТО ЯНЧЕ
Leidi_in_red

2013.04.05 | 08:29

5
кво нападате човека бе? по-добре го подкрепете в начинанията му и сами ще усетите разликата след изборите, когато Янето е наш лидер в политическите среди!
goran

2013.04.05 | 08:28

3
Яне продължава да обслужва интересите на ГЕРБ и си заработва комисионната. ДОЛУ ГЕРБ!
ДО ГЛУПАКА ОТ #7

2013.04.05 | 08:29

4
ДОЛУ БАБА ТИ ОТ БСП!!!!
Slavi83

2013.04.04 | 10:28

2
spored men g-n Qnev shte se spravi otlichno s rabotata si kato politicheski lider. Haide da mu dadem po edin glas i da izchame rezultatite ot partiqta mu!
paramid48

2013.04.03 | 19:02

1
Dragi uchastnici,ne razhlabvaite polojitelnata si pozicia v drebni zloslovia.Zatova e imenno tozi "Zakon za publichnost na imushtestvoto na bisshi darjavni dlajnostni lica".I toi se otnasq za mnogo po-seriozni neshta,a ne kakto iska da ni podhlazne g-n L.Hamparcumian.dvete statii imat vrazka.Izviniavam se za latinicata.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини