Спипаха фалшиви тениски на Капитан Андреево

  • 02 април 2013 16:45

  • 701
  • 0
Спипаха фалшиви тениски на Капитан Андреево
©

Фалшификати на общо 920 броя тениски и 70 броя мъжки колани от естествена кожа от световноизвестни марки задържаха митническите служители на Капитан Андреево, съобщиха от Митница Свиленград.

Ментетата са били превозвани в два леки автомобила с пловдивска регистрация, пътуващи от Истанбул за Пловдив. Пътуващият в единия от автомобилите турски гражданин декларирал, че пренася 630 броя тениски, от които показва за мостри няколко броя. Тениските били поставени във вакуумирани чували. Специалното съхранение на текстилните изделия, за които такова не се изисква, предизвикало съмнение у митническите служители. При извършената щателна митническа проверка се установява, че освен декларираните 630 броя тениски, които носят лого на световноизвестна търговска марка, има и още недекларирани 290 броя тениски, също от известни марки и 70 мъжки колани с марката от известна марка.

За недекларираните стоки е съставен акт за митническо нарушение и е внесено обезпечение от 1500 евро по сметката на Агенция "Митници", а декларираните тениски са задържани по чл.78 от Закона за марките и географските означения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
701 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини