Кризата в Италия удари и изневерите

  • 02 април 2013 14:36

  • 2336
  • 0
Кризата в Италия удари и изневерите
©

Проучване на Асоциацията на италианските бракоразводни адвокати (АМИ) установи, че само три на всеки десет семейни двойки спазват съпружеска вярност.

Традиционно известните като "латински любовници", италиански мъже са повече склонни към изневери и 55% от тях не пропускат да го направят, докато 45 на сто от омъжените италианки не се колебаят да сложат "рога" на съпрузите си.

Тези извънбрачни приключения отдавна са се превърнали в доходен бизнес. Въпрос на чест е да се установи защо съпругът или съпругата толкова се бавят след вечерни работни съвещания, предаде БТА. Това обяснява и фактът, че в Италия действат над 2 хиляди частни детективски агенции, които са регистрирани в национална федерация и са специализирани в съпружеските изневери. Разбира се, не всеки може да се самопровъзгласи за "ловец на рогоносци". Необходима е диплома за висше образование по специалността Разследващи науки, както и завършен курс за следдипломна квалификация, в който професионалистите придобиват теоретически познания и практически умения как във всяка улика да разкриват следи от съпружеска изневяра.

Услугите на тези специалисти не са никак евтини. Лицензиран частен детектив вече струва над 600 евро на ден, а често пъти са необходими доста дни за проследяване и разкриване на неверен съпруг или съпруга, които са особено внимателни в прикриване на извънбрачна връзка.

Кризата и рецесията в италианската икономика не подмина и този сектор на специализирани услуги. Клиентите все по-често прибягват към метода "направи си сам". За целта се снабдяват с техника за електронно наблюдение и проследяване, като разчитат да компенсират липсата на професионални умения с видяното от полицейските и шпионски сериали.

Най-търсени от ревнивите съпрузи са миниатюрните уреди и приспособления за подслушване посредством мобилна телефонна мрежа, за видео и звукозапис, за промяна на гласа по телефона, за нощно гледане и пр. Тези технически средства обикновено са укрити в ключодържатели, запалки и други безобидни битови предмети.

Широко се използват също програмни продукти за дистанционно контролиране на компютри и таблети. Увеличават се и по-взискателните потребители, които търсят тестове за употреба на наркотици или за откриване на семенна течност по облеклото на подозирания партньор.

Цялото това оборудване се дели на две категории - за професионалисти и за аматьори. Цените започват от 100 - 150 и достигат до 2 хиляди евро.

Икономическите изгоди от прилагането на метода "направи си сам" отстъпват пред юридическите рискове. Събирането на улики и доказателства за съпружеска изневяра цели те да бъдат представени пред съда, за да се ускори процедурата по получаване на задължителния период на семейна раздяла, който предхожда окончателното разтрогване на брака, както и да се получат съответните облаги от развод по вина на другата заинтересована страна.

Самоволното използване на средства за наблюдение и проследяване представлява нарушение на закона, тъй като право на това имат само определени държавни институции, както и лицензирани физически лица, каквито са частните детективи. Всеки от съпрузите, който реши да се прави на детектив, не само рискува да попадне под ударите на закона, но и не може да постигне желания резултат, защото с незаконните си действия предварително обезсилва събраните улики и доказателства.

На практика всички тези юридически доводи не са в състояние да спрат неудържимото желание на италианския съпруг или съпруга да провери съмненията си за изневяра. Сега редица детективски агенции компенсират намаляването на ревниви клиенти, като им предлагат технически средства на изгодни цени и на техен риск.

Последвайте канала на

2336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини