Руски националист поиска забрана на чесъна

  • 01 април 2013 12:45

  • 1357
  • 0
Руски националист поиска забрана на чесъна
©

Употребата на чесън на обществени места да бъде забранена, предложи депутат от Либералнодемократичната партия на Русия, предаде РИА Новости.

Според националиста Сергей Иванов внесеният законопроект има за цел да ограничи употребата на миризливия зеленчук. Парламентаристът посочва, че трябва да се спре продажбата на чесън на бременни и кърмачки, лица до 18 години, като реализацията на този вид селскостопанска продукция да бъде спряна между 22 и 9 часа. Под ударите на предложението попадат и работещите в бюджетната сфера. Иванов се мотивира, че около 60% от гражданите на страната е изложено на отрицателното въздействие на аромата и това има огромно отрицателно влияние върху демографската ситуация в Русия.

"След като спасяваме нашите граждани от тютюневия дим, трябва да ги предпазим и от въздействието на чесъна", посочва законодателят. Той по-късно обяви предложението си като шега, която цели да покаже, че неговите колеги през последно време приемат прекалено строги закони. Като пример се посочва забраната за употребата на псувни в медийното пространство.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини