Каското за луксозни коли и джипове двойно по-скъпо

  • 28 март 2013 21:39

  • 5841
  • 2
Каското за луксозни коли и джипове двойно по-скъпо
©

Застрахователите са вдигнали почти двойно цената на "Каско" за определени автомобили от началото на тази година, установи проверка на "24 часа". Това е валидно основно за модели на БМВ.

Промените са предприети след анализ на щетите по марки и модели автомобили, включително и честотата на кражбите, обясниха от компаниите. Анализът показал, че луксозните автомобили и джипове на БМВ се крадат по-често. Това бил основният мотив на застрахователите да вдигнат тарифите именно за тях. Така тарифното число при някои компании вече достига до 8% при стандартно около 4-4,5%. Други дори отказват да ги застраховат.

От представителството на БМВ у нас призоваха полицията и съдебната система към по-адекватни мерки срещу автомобилните кражби. От компанията категорично отрекоха твърденията на някои застрахователи, че кражбите ставали заради безконтактната система за запалване на автомобила.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5841 2

Коментари 2

Добави коментар
A

2013.04.01 | 17:40

1
Точно затова ги крадат , заради тази система.На мой приятел заради такава система му откраднаха Ку7-цата.Освен това си правят ключове много лесно на автомивките докато собственика си пие кафето.Последните БМВ-та се крадат много лесно.Спасението е къстъм иммобилайзер , скрит ключ за прекъсване на витална верига и т.н.

2013.04.01 | 17:40

2
Ей не ти ли е ясно,че искат ли ще ти откраднат колата,каквото и да и сложиш!Не скрити ключове,не прекъснати вериги,ами и извънземна технология да сложиш,пак ще намерят начин!Да не говорим,че и сам ще им кажеш как,ако те принудят!Спасение няма,ако решат!Толкова са огладнели,че за нищожна сума са готови на чудеса!

Добави коментар

Водещи новини