Сирийските бунтовници контролират големи части от Дераа

  • 28 март 2013 19:17

  • 650
  • 0
Сирийските бунтовници контролират големи части от Дераа
©

Сирийски депутат от южната провинция Дераа, граничеща с Йордания, обрисува мрачна картина за ситуацията там, като заяви, че бунтовниците са превзели част от основната магистрала към Дамаск, предаде АФП.

"Сирия вече не преминава през криза. Тя се потопена в истинска война. Тероризмът и хаосът са разпространени в цяла Сирия. Това е реалността и всички сирийци я знаят”, заяви Уалид ал Зохби пред парламента в сесия, излъчвана на живо по държавната телевизия.

„Това се случва също във всички градове и села на провинция Дераа, която е разкъсвана от изтока до запада, след като армията се оттегли от много позиции”, посочи той. "Те може и да са се изтеглили от тактически съображения, не знаем. Но на тяхно място са дошли терористи от "Фронт ал-Нусра”, добави той. Това е групировка с корени в Ирак, класифицирана от Вашингтон като "терористична".

Някои депутати се опитаха да спрат изказването на Зохби, но той продължи: „Има хора, които твърдят, че сигурността на магистралата е обезпечена. Но това не е вярно. Районът, който се простира от Кирбет Газалех до границата е под контрола на въоръжени групировки.”

Последвайте канала на

Весела Найденова
650 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини