Последователи на Черноризец Храбър

  • 28 март 2013 12:06

  • 1533
  • 0
Последователи на Черноризец Храбър
©

Препис на текста "За буквите" от Черноризец Храбър започнаха да правят учениците и учителите от СОУ "Черноризец Храбър" в Пловдив. Поводът е 35 години от създаването на училището. В преписа ще се включат и някои от обществениците в града.

Преписът на "За буквите" ще бъде направен на специална хартия. Ще се запази и оригиналният старобългарски правопис и шрифт, предаде БНТ.

"За мен е изключителна гордост, че уча тук и че именно ние сме последователите на Черноризец Храбър", споделя ученичката Ваня.

Преписът на текста на Черноризец Храбър започна от училищната библиотека. Там за месец февруари отчитат рекордна посещаемост на млади читатели.

"Дойдох заради младите, заради учениците. Те носят славно име - "Черноризец Храбър". "За буквите" - светлината Божия, която е в буквите", изтъкна Божана Апостолова, поет и издател.

"Да продължаваме да пишем думи като "Бог" и "живот" на български и всички заедно да продължим делото на Черноризец Храбър и да защитаваме българщината", призова инж. Иванка Киркова, началник на РИО - Пловдив.

Горди от инициативата на младите последователи на Черноризец Храбър, представители на няколко големи издателства дариха нови книги на училището.

Последвайте канала на

1533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини