Асеновград с планове за трайно подобряване на градската територия

  • 28 март 2013 11:42

  • 588
  • 0
Асеновград с планове за трайно подобряване на градската територия
©

Община Асеновград през настоящата година ще работи за трайно подобряване на градската територия във всичките й аспекти.

За целта Общинският съвет разгледа и прие проект за Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие (ИПГВР). Той е насочен към устойчивото и трайно преодоляване на високата концентрация на икономически, природни и социални проблеми. По думите на зам.-кмета Манол Генов, планът интегрира политики и обединява разнородни участници за постигане на визията и стратегията за развитие на града и общината като цяло, предаде БТА.

ИПГВР цели трайно подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на дадена градска територия.

Всички дейности ще бъдат интегрирани по такъв начин, че взаимовръзката между отделните елементи да има такава енергия, която да превишава сбора от въздействието на отделните му съставни части, ако те бъдат осъществени поотделно.

С този проект община Асеновград ще кандидатства за финансиране към ОП "Регионално развитие", което 85% е безвъзмездно от Европейски Фонд "Регионално развитие", 10% е държавното финансиране и 5 на сто от средствата ще бъдат от общината. Във финансово изражение проектът не трябва да надхвърля 25 000 лева, а крайният срок за кандидатстването е 30 април, подчерта Манол Генов.

Последвайте канала на

588 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини