Златото поскъпна

  • 28 март 2013 10:03

  • 1213
  • 0
Златото поскъпна
©

През днешния ден от 10:55 ч., ще бъде оповестено равнището на безработица в Германия за месец март, а от 14:30 ч. - данните за Брутния вътрешен продукт на Съединените щати и на Канада.

За пореден ден, случващото се на нашия континент доведе до по-предпазливо поведение от страна на пазарните участници, коментара на борсовият дилър Климент Робев, цитиран от БНТ.

През изминалия ден вниманието на инвеститорите бе насочено към Италия, където опитите за съставяне на коалиционно правителство продължават да са неуспешни. Политическата несигурност, обхванала апенинската държава, доведе до бягство от по-рисковите активи. На този фон всички основни европейски пазарни индекси регистрираха спад, като най-голямо понижение отчете немският DAX, поевтинявайки с 1.15%.

Първоначално сесията на Уолстрийт стартира на негативна територия, но в последствие щатските пазарни индекси възстановиха загубите и завършиха деня, отчитайки несъществено изменение. На валутния пазар щатският долар поскъпна спрямо еврото, британския паунд и швейцарския франк.

Благородните метали не успяха да установят единна посока на движение и завършиха разнопосочно. Златото прибави 0,38% към стойността си, а среброто отчете минимален спад, завършвайки деня при ниво от 28,67 долара за тройунция. Лекият суров петрол последва възходящата посока на движение на жълтия метал и повиши стойността си с 0.50%.

Последвайте канала на

1213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини