6300 жалби постъпили в EVN през февруари

  • 27 март 2013 21:47

  • 745
  • 0
6300 жалби постъпили в EVN през февруари
© Булфото

Над 6300 жалби, основно срещу високи сметки за ток, са получени през февруари в EVN. От тях като основателни от дружеството са определили 163. Цифрите станаха известни на днешната среща при обществения защитник на Пловдив, предаде БНР.

EVN да промени в общите условия текстовете, които поставят потребителите в неравностойно положение. Това е едно от предложенията, отправено към енергийната компания по време на днешната среща при омбудсмана на Пловдив Димитър Атанасов. Като пример бе дадено изискването клиентът първо да плати оспорвана сметка и след това да се гледа възражението му. Петър Костадинов отговори, че от EVN са се съобразили с препоръките, направени преди това и от Комисията за защита на потребителите, и до края на март ще внесат в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране коригираните общи условия.

От EVN се иска да направи и периодична приемна за граждани в основния офис в Пловдив, на която на въпроси да отговарят и представители на ръководството. Друго искане - да се мине към индивидуални договори с ползващите централно парно, засега е възможно само в нови сгради с отговаряща на целта сградна инсталация, добавят още от енергийното дружество.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
745 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини