"Най-скъпата отпуска" предлага обиколка на всички обекти на ЮНЕСКО

  • 27 март 2013 17:42

  • 2401
  • 0
"Най-скъпата отпуска" предлага обиколка на всички обекти на ЮНЕСКО
©

За тази отпуска трябва да сте с малко по-дълбоки джобове (по-дебел портфейл, по тлъста банкова сметка и т.н.), защото тя струва 990 000 паунда (1.5 млн. долара). 

За тази отпуска ви трябва повече време (да зарежете фирмата си, много дълго неплатено отсъствие от работа, да напуснете работа, да ви уволнят за отсъствие...), защото продължителността й е две години.

За тази отпуска ви трябва издържливост (добра физическа форма, здрави нерви, изобщо да сте здрав...), защото ще посетите близо 1000 природни и исторически забележителности по цял свят.

Става дума за "пътуването на вашия живот", предлагано от VeryFirstTo.com и лондонският агент за луксозен туризъм Hurlingham Travel, пише dnevnik.bg.


Замисълът е маршрутът му да обхване всичките 962 обекта на световното наследство на ЮНЕСКО, за които световната организация смята, че имат изключителна и универсална стойност за човечеството.

Това са 745 културни, 188 природни и 29 "смесени" обекта в 157 държави. Организаторите се застраховат като казват, че пътуването вероятноще включва "само местата, които са смятани за безопасни и прагматични" за пътуващите. Това вероятно означава, че страни като Афганистан, Ирак и Демократична република Конго едва ли ще се задържат н програмата.

Но в списъка пак остават вълнуващи места - от Мачу Пикчу до Боянската църква, от Тадж Махал до Рилския манастир, от Забранения град в Пекин до Национален прак Пирин, от египатските пирамиди до гробницата край Свещари. От таксата да пътуването 5000 паунда (7500 долара) ще се превеждат като дарение за ЮНЕСКО.

По пътя ще се използва само бизнес класа в самолетите и ще ке отсяда в някои от най-луксозните хотели като "Джордж V" в Париж, "Плаза" в Ню Йорк и "Чиприяни" във Венеция.

Според Андрю Бейкър, управляващ директор на  Hurlingham Travel, досега има три запитвания, по които хората му работят. "Това е нещо, който се придвижва ден след ден, докато стигнем момента, в който се убедим, че нещата стават сериозни и ще поискаме депозит, който не се връща, за да започнем сглобяването на графика", разказва той пред сп."Тайм".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини