На 18 април гледат делото срещу сливенския банков обирджия

  • 27 март 2013 14:14

  • 1203
  • 0
На 18 април гледат делото срещу сливенския банков обирджия
© Булфото

Окръжният съд в Сливен ще заседава на 18 април по делото срещу извършителя на въоръжения грабеж от банка Инвестбанк Стефан Стефанов, съобщи за БТА говорителят на окръжния съд Мартин Данчев, който е и докладчик по делото.

Делото се гледа за втори път в Сливенския окръжен съд, след като прокуратурата внесе отново обвинителния акт със същите обвинения. Срещу Стефанов са повдигнати общо девет обвинения, най-тежкото от които, е за извършения на 23 март 2011 година въоръжен грабеж на сума в особено големи размери на обща стойност 395 730, 77 лв., като грабежът е придружен с опит за убийство на охранителя в банковия офис.

Делото на 18 април е за предварително изслушване на страните, като са призовани само обвиняемият, прокуратурата и пострадалите, поясни съдия Данчев. На това изслушване ще се реши дали делото ще се гледа по съкратена процедура, при условие, че Стефанов признае обвиненията. Ако не ги признае, делото ще се гледа по общия ред, като на следващо заседание ще бъдат призовани и вещите лица и свидетели.

На 19 ноември 2012 година Върховният касационен съд върна делото в Бургаския апелативен съд, който на 12 февруари, тази година, го препрати отново в сливенската прокуратура.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1203 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини