Събориха незаконен ресторант (галерия)

  • 27 март 2013 13:41

  • 2031
  • 1
Събориха незаконен ресторант (галерия)
© Булфото

След решение на Върховния административен съд незаконна постройка на крайбрежната алея във Варна ще бъде съборена.

Сградата е използвана за заведение. Собственикът му Иван Киров е построил ресторанта по договор за наем на терен с община Варна.

През годините след това в опит да го узакони той закупува терен в близост от бившия дипломат и посланик на България в Лондон Иван Станчов. По думите на Киров, той владее заведението от 1992 г. и има акт за частна собственост. Въпреки това през последните пет години от Регионалната дирекция за национален строителен контрол четири пъти е издавана заповед за събаряне на постройката с мотива, че е незаконна, предаде Булфото. Първата заповед е още в годината на построяването на обекта.

За имота има заведен и иск за собственост от държавата. За последните пет години собственикът е водил дела с иск да бъде решено, че заведението е в урбанизирана територия и не е в границите на акта за държавна собственост на морския плаж. Киров е изгубил делата.

С влезли в сила съдебни актове на Върховния административен съд е установено, че заведението е върху земя изключителна държавна собственост и постройката е незаконна. Въпреки споровете около известния ресторант "Буната" край морето, днес започна неговото събаряне. Докато от едната страна събаряха с багер, от другата работници се опитваха, въпреки предупрежденията, да демонтират колкото може повече материали.

След събарянето около 30 души останаха без работа.

Последвайте канала на

2031 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАРН.

2013.03.28 | 09:20

1
МАЛКО Е!ИСКАМЕ ОЩЕ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини