КНДР: Ще има война (обновена)

  • 27 март 2013 09:01

  • 3006
  • 2
КНДР: Ще има война (обновена)
©

САЩ и Южна Корея провокират ядрена война на Корейския полуостров, пише в съобщение на министерството на външните работи на Корейската народнодемократична република (КНДР), предаде Интерфакс.

Пхенян изпрати официално писмо до Съвета за сигурност на ООН. В посланието се посочва, че комунистическата държава е готова да използва целия си военен потенциал, за да запази суверенитета на КНДР и живота на лидера Ким Чен Ун. По-рано Северна Корея заяви за своята готовност да нанесе удари срещу американските територии Хаваи и Гуам.

Информацията за писмото от Пхенян до световната организация идва малко след като КНДР заплаши президента на Южна Корея. Пропагандната машина на азиатската комунистическа страна обяви призива на Пак Гън Хе Северна Корея да се откаже от ядрената си програма като безпочвена клевета и сериозна провокация.

Северна Корея днес обяви официално прекъсване на комуникацията с Република Корея на всички нива.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3006 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
2

2013.04.01 | 03:40

2
Тия фанатици КНДР ще предизвикат ядрена война. Мамка им.
Чукче

2013.03.29 | 15:11

1
Никой там не иска война по простата причина че който я започне вероятно и ще я загуби. Но пък с генериране на напрежение всяка отстраните се надява да извлече максимум дивиденти от преговорите в последствие

Добави коментар

Водещи новини