Подпалиха колата на кмет

  • 26 март 2013 20:10

  • 1244
  • 0
Подпалиха колата на кмет
©

Кметът на Гурково Стоян Бонев (БСП) осъмна с напълно изпепелен автомобил. Колата пламнала около 4 часа сутринта във вторник пред дома на градоначалника на ул. "Христо Смирненски" в предбалканското градче. Според първоначалните данни на разследващите става дума за умишлен палеж, пише "Труд".

Автомобилът "Мицубиши Лансер" е изгорял напълно. Според очевидци на инцидента първо пламнала предницата на  возилото, но огънят бързо обхванал цялото купе и въпреки дъждът, който валял изгорял целият автомобил. Предполага се, че "Мицубишито" първо е залято с леснозапалима течност, след което е подпалено.

"Не мога да кажа какъв е този палеж и за какво. Не съм получавал заплахи, нямам и конфликти с никого освен споровете с общинския съвет. Полицията да се оправя, аз нямам никакви притеснения от никой и никакви ангажименти към никой", заяви 72-годишният кмет на Гурково.

На последните избори той спечели за трети мандат кметския пост още на първия тур. Оплаква се обаче от конфликти с общинския съвет. На въпрос какви търкания имат в местния парламент обясни, че той не се кара с никого, а те с него. В общинския съвет БСП, партията издигнала кмета, има 6 места, но макар останалите 7 да са на общо пет партии (ГЕРБ, "Заедно за Гурково", РЗС, ДПС и ОДС) всички са се обединили в опозиция срещу него. Единственият мотив за палежа, който вижда кмета е именно политически иначе няма вземане даване с престъпници или участия съмнителни сделки, потвърждават и гурковци.

Запалената кола била на 5 години, взета на лизинг, тъкмо била изплатена и ден преди палежа кметът бил в Стара Загора при нотариус, за да я прехвърли на свое име. За щастие подновил автокаското, така че е застрахована.

"Вчера два пъти ходих до Стара Загора с тази кола, затова изключвам варианта техническа неизправност да е причинила запалването", обясни Бонев. Той разказа, че се събудил от същинска заря под прозореца му от горящия автомобил. Едната стена на къщата му е цялата в сажди.

"Видях, че нещо свети, пъровоначално помислих, че е от уличната лампа, като излязох видях, че гори колата и се обадих на пожарната и полицията", разказа градоначалникът.

Той признава, че откакто са минали изборите има неудовлетворени страсти от опозицията и останалите кандидат-кметове, но не пожела да коментира. "Нито искам да обвинявам някой, нито да коментирам. Това си е притеснение и за децата ми иначе аз не съм човек, който да се поддаде на такова сплашване. Това не може да ме изплаши, защото аз работя за Гурково", категоричен е Бонев.

 Кметът има син и дъщеря, които живеят в Стара Загора. Синът му Борислав е лекар, беше съветник от ГЕРБ в предишния общински съвет в Стара Загора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1244 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини