Емил Кабаиванов: СДС ще бъде в следващия парламент (видео)

  • 26 март 2013 14:38

  • 3238
  • 21
Емил Кабаиванов: СДС ще бъде в следващия парламент (видео)
©

Днес на Националния съвет (НС) взехме няколко решения. Едното е, че НС одобри подписаните политически споразумения с нашите партньори, с които ще се явим във формата Съюз на демократичните сили - СДС, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия в България, Българска социалдемократическа партия, Гергьовден, Движение "Патриот". Това заяви на пресконференция лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

Той уточни, че ще бъдат водени разговори и с други формации, сред които Съюзът на репресираните. В началото на следващата седмица ще стане ясно ще има ли други участници в Съюза. "Основният принцип за разпределение в листите е качествата на кандидатите за народни представители. В един от многомандатните райони ще има представител на гражданска квота, в друг - представител на СДС. В много от листите, и то на първите три места, ще има представители на гражданската квота. Това са образовани хора, утвърдили се в професията си, известни в региона, в който ще бъдат в листите", посочи лидерът на СДС.

Запитан дали ако след изборите воденият от него съюз влезе в парламента, би подкрепял БСП или ГЕРБ, Кабаиванов каза: "За нас няма "ако". Влизаме в битката със сериозни намерения. Ще представляваме хората, които искат да променят системата в България. Заставаме срещу политическото статукво. С БСП нямаме никакво намерение да влизаме в каквито и да е споразумения. БСП продължава да бъде наш основен опонент. Ако има вариант за дясно управление след изборите, ще говорим с тези, които се обявяват за десни партии. Ще видим техните предложения и чак тогава ще даваме подкрепа. Убеден съм, че Съюзът на демократичните партии в този формат ще влезе в следващия парламент", каза още председателят на СДС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3238 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
до #10

2013.04.03 | 10:24

21
Самочувствието е хубаво нещо, а и задължително! Но има задължително условие!!! Зависи кой, кога и за какво го използва....И задължително то трябва да е подплатено със знания, умения, човешки ценности, качества и морал, доказаност за различни неща, ако щеш...и още други, а не с надежди и обещания за в бъдеще време...немците например и те си имат самочувствие, нали? Ама зад тяхното самочувствие стои държавата и химна им...затова тяхното трябва да е по-голямо от нашето, нали....но те продължават да се срамуват от третия си Райх и никога повече няма да злоупотребят с това....Когато преди много столетия сме били голямо и силно царство, тогава сме имали подобаващо самочувствие, преди комунистите да яхнат държавата след втората световна война пак сме имали необходимото...и сега имаме полагащото ни се...според начина ни на живота, ниво на образование, интелект и възможности! Никой и никога не трябва да мисли, че самочувствие се гради на база какво притежаваш, а на база от къде идваш, къде отиваш и какво представляваш...
Джери

2013.04.03 | 10:23

20
Този май много се е взел на сериозно и си вярва че ще цица от парламентарната бозка!Бактън от нещасници!

2013.04.03 | 10:23

19
Герберско лайно!

2013.04.03 | 10:23

18
Браво на СДС! Най-после се отърваха от Костов. Малко късно е и шансът е малък но може и да успее да се съвземе. Може и да гласувам за СДС

2013.04.03 | 10:22

12
За тоя СЕЛЧО Кабаиванов ли ще гласуваш? :) Ясно:):)
явя

2013.04.03 | 10:23

17
Тези остатъци от СДС не спират да ме веселят.Не стига ,че са две каруци хора ами едни приказки сякаш са някакъв важен фактор в политиката:-))))))ГЕРБ +Атака+РЗС .Това виждам аз като управляваща коалиция. В ниаккъв случай комунистите и турците. ДПС била българска партия!!!Като гледам листите май не си личи!!!Наглоста на фесовете няма край ,но ние сме си виновни ,че много им позволихме.Само Костов и Бойко са насмотавали Доган и са го пращали в ъгъла.Ще гласувам за всеки ,който го направи пак.
мишоу

2013.04.03 | 10:23

16
хахахаха тези просто са уникални оптимисти! хубаво е, че си вярват. битката ще е между големите обаче - БСП и ГЕРБ.

2013.04.03 | 10:22

15
Подлоги на ГЕРБ. За съжаление ще са "патерица" на ГЕРБ за съставяне на правителство.Отдавна са купени.Ще си имаме ново-старо правителство.

2013.04.03 | 10:22

14
Абе уруде какви ги говориш бе ?
mira

2013.04.03 | 10:22

13
и си вярва моля ти се. гладка кокошка просо сънува, а герберите наистина ни оставиха гладни
Az

2013.03.28 | 17:40

11
Този човек е или пиян или невменяем. Как може да се надява на чудо. Няма да влезе в парламента тази партия. Винаги познавам.

Добави коментар

Водещи новини