Планират повторни тестове за професионалните шофьори

  • 25 март 2013 06:41

  • 1016
  • 3
Планират повторни тестове за професионалните шофьори
©

Професионалните шофьори не са длъжни да минават на повторен психичен преглед и в определен период от време. Напълно възможно е обаче човек да е взел книжка и да е започнал тази професия здрав, но след време да е развил заболяване и въпреки това да вози хора, предупреди националният консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова, пише "Монитор".

В подкрепа на думите си тя разказа случай с професионален шофьор в миналото, който е возил партийни величия и дори космонавта Юрий Гагарин по време на посещението му в нашата страна. Инцидент по-късно обаче наложил да му се направят психиатрични тестове, които установили, че човекът е развил шизофрения и е опасно да шофира.

Редно е да се въведе норматив, според който след определен период тези хора отново да се явяват на психопреглед така, както се прави при хората с издадени разрешителни за оръжие, подчерта проф. Вихра Миланова.

Последвайте канала на

1016 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.03.25 | 21:31

3
Аман от професори!
Лозко

2013.03.25 | 21:31

2
Нямаш си работа, а, Вихре? Ами, ходи се прегледай тогава. По същата логика - може да си развила заболяване за толкова години...
****

2013.03.25 | 21:31

1
Ами защо тогава и лекарите да не минават такива прегледи. Нали през ръцете им минават стотици хора на седмица, хиляди на месец. Ако при тях има отклонения, дали не е по-опасно и с по-трайни последици, отколкото профи шофьор с отклонения?!

Добави коментар

Водещи новини