СДС се регистрира за изборите

  • 24 март 2013 18:05

  • 1212
  • 1
СДС се регистрира за изборите
©

Партиите от Съюза на демократичните сили внесоха документи за регистрация в Централната избирателна комисия.

Политическите партии Съюз на демократичните сили, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия в България и Българска социалдемократическа партия избраха почивния ден, за да внесат в Централната избирателна комисия документите си за регистрации за участие в предстоящите парламентарни избори на 12 май 2013 г. Традиционно десните партии положиха своите подписи последователно пред комисията, като по този начин заявиха своето обединение на силите, подкрепено с общо над 60 000 подписа на български граждани срещу политическото статукво и липсата на морал в българската политика.

„Вярваме, че българският народ ще даде оценката си на парламентарните избори през месец май и ще излъчи своите водачи, като избере истинското дясно управление”,  заяви Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократичните сили.

„За България тези избори са изключително важни, и ще определят посоката на развитие на страната. Ние, земеделците и демократите, обединяваме усилията си в тази посока и ще работим за бъдещето и развитието на България”, каза лидерът на Обединени земеделци Петя Ставрева.

Сините лидери д-р Емил Кабаиванов, Петя Ставрева, Захари Петров и Йордан Нихризов ще се явят лично на заседанието на Висшия административен съд, на което ще се разгледа жалбата на десните партии за решението на Централната избирателна комисия за представителството на Синята коалиция в районните и секционните избирателни комисии. Жалбата ще бъде разгледана утре, 25 март 2013г. от 10.30 часа във Върховния административен съд.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1212 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.26 | 15:12

1
И за какво?

Добави коментар

Водещи новини