В УНСС се проведоха предварителните приемни изпити по математика и по история

  • 24 март 2013 15:33

  • 1848
  • 0
В УНСС се проведоха предварителните приемни изпити по математика и по история
© Булфото

В Университета за национално и световно стопанство днес се проведоха предварителните единни приемни изпити по математика и по история на България, съобщава БТА.

Това са два от четирите изпита, с които се кандидатства за повечето професионални направления/поднаправления. За поднаправлението "Икономика и управление с преподаване на английски език", в което са включени десет специалности, се държи и тест по английски, а за поднаправлението "Икономика с чуждоезиково обучение" - и тест по избор по английски, немски, френски, испански или руски език. Оценките ще бъдат обявени утре в сайта на УНСС, на листинги, разлепени в сградата на университета, или чрез SMS до кандидат-студентите, пожелали това.

Кандидат-студентите, които са се явили и на предварителни, и на редовни изпити, участват в класирането с по-високата оценка. Следващите предварителни кандидат-студентски изпити са през април, а редовните - през юли. Всеки месец до юни включително ще се провеждат и електронни единни приемни изпити.

Приемът в УНСС е по професионални направления/поднаправления. След втори курс студентите се класират по 46 специалности според успеха от първите четири семестъра. Обучението е в редовна форма на обучение в София и в дистанционна форма на обучение - в София, Хасково и Пловдив.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1848 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини