Закопчаха 9 души за наркотици в София

  • 22 март 2013 15:24

  • 1364
  • 0
Закопчаха 9 души за наркотици в София
©

Девет души са задържани за наркотици по време на полицейска операция, проведена от служители на сектор „Наркотици” към СДВР. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На трима от тях са повдигнати обвинения. След сигнал за разпространение на марихуана на територията на София, на 19 март е предприета акция. В района на бул. „Черни връх” е задържан 24-годишният Н.К., криминално проявен за наркотици и кражби и осъждан. Той е открит в дома на негов приятел - Ю.Ц. на 25 години, където съхранявал наркотичните вещества. Собственикът на жилището също е задържан, както и още един 25-годишен мъж - М.Г. от София. И двамата са регистрирани в полицията за наркотици. При претърсването са иззети електронна везна, два пистолета, суха тревна маса и четири мобилни телефона.

В ж.к. „Студентски град” е задържан и Ц.А. на 25 години - дилър на Н.К. На място са установени и задържани и двамата му съквартиранти, както и двама негови клиенти. От апартамента са иззети електронна везна, мобилен телефон, пари и опаковки с тревиста маса. В кв. „Драгалевци” е задържан Г.П. на 30 години от София, с прякор „Малката Муна”, от когото 24-годишният криминално регистриран се снабдявал с марихуана. Той също е познат на органите на полицията. При претърсване на жилището му са иззети три мобилни телефона, пари, прахообразно и вещество на гранули и бучки.

Младите мъже са задържани с полицейска мярка, като шестима от тях са освободени след разпит. При доклад на материалите по случая прокурор от Софийска градска прокуратура привлякъл като обвиняеми Н.К., Ю.Ц. и Ц.А за престъпление по чл.354а от НК. На 24-годишния е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа, на другите двама - „парична гаранция” в размер на 1000 лева. Резултатите от експертизата в СДВР сочат, че иззетата марихуана е с тегло 90 грама.

Последвайте канала на

1364 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини