Ураганен вятър срути балкон в Русе

  • 22 март 2013 12:33

  • 1367
  • 0
Ураганен вятър срути балкон в Русе
©

Силният вятър събори балкон на сграда в Русе. Терасата е рухнала тази нощ на главната улица "Александровска". По чудо заради късния час няма пострадали. Това не е първият инцидент с тази сграда, след като преди два дни от него се откъртиха няколко каменни парчета.

Тогава от общината незабавно поставиха заграждения около мястото. Силният вятър и дъждът през нощта са разрушили окончателно напукания балкон и той се е стоварил на тротоара. За съжаление повечето сгради по главната улица, която е ансамблов паметник на културата, са в подобно състояние. Собствениците им са реститути и предпочитат да събират наемите от магазините, вместо да поддържат имотите си, коментират русенци.

Кметът Пламен Стоилов незабавно е издал поредно предписание за обезопасяване на сградите. В началото на месеца е била направена проверка на състоянието на всички опасни участъци в града, тъй като това не е първи случай на паднали балкони или облицовъчни плочи. При последния инцидент, когато плоча падна от 15-етажен блок върху главата на случайно преминаваща жена, русенката остана инвалид за цял живот.

Последвайте канала на

Novini.bg
1367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини