Шефът на КАТ-София: Не можем да манипулираме снимки

  • 22 март 2013 07:38

  • 1182
  • 2
Шефът на КАТ-София: Не можем да манипулираме снимки
©

Невъзможно е да бъде променено изображението на самия монитор. Веднъж заснето нарушение - няма как да се манипулира снимка, която е влезнала в нашата система. Това заяви началникът на КАТ - София гл.инс. Богдан Милчев в сутрешния блок на БНТ по повод появилата се информация в медиите, че снимките направени от камери на "Пътна полиция" могат да се манипулират.

Всичките ни камери минават през Института по метрология, изпитват се и се сертифицират. Трябва да имаме повече доверие на техническите средства. В отдел "Пътна полиция" на СДВР няма как да се случи манипулации, ние нямаме достъп да променяме системата, само я ползваме, каза още той.

За последните две години никой не е доказал в съда, че КАТ е манипулирала снимка. Що се отнася до събираемостта на глобите са извършва чрез начините, описани в закона. Трябва да уточня, че събираемостта на глобите при електронния фиш е по-добра с около 10-15 %.

На въпрос на какво се дължи това, че зачестяват случаите, човек да си плати глоба, а после да се окаже, че пред КАТ това не е отразено, Милчев, заяви, че понякога има забавяне при отразяване на данните и тези за тези грешки трябва да се търси отговорност към хората, които отговарят за електронния масив.

Шефът на КАТ-София заяви, че мотористите стават все по-дисциплинирани.

На въпрос как хората да спазват правилата след като само вчера има два случая, при които пътни полицаи са погазили закона - например единият е бил пиян, Милчев уточни, че освен предвидените в закона нарушение срещу тях се образува и дисциплинарно производство за уволнение.

Последвайте канала на

1182 2

Коментари 2

Добави коментар
:-)

2013.03.30 | 08:16

2
Милиционерски смешки. А тогава как така в съда падат актовете направени на базата на тези снимки? Може самите камери да са си в ред но мързела и теподготвеността на боравещите с тях са достатъчни всеки средно подготвен адвокат да ви прави на маймуни

2013.03.23 | 15:16

1
Явно нищо не разбираш. В зависимост от нарушението, най-вече кога е започнало и защо е извършено. Примерно на червен светофар...навлизаш на зелено, но поради задръстване се забавяш с изтеглянето, светва жълто и после червено .. и вече са те снимали! После отиваш в съда и доказваш, че е нямало какво друго да направиш и акта отпада. А пък ако се замислиш малко, на каква основа КАТ ще манипулират снимки - всеки автомобил си има своите данни, т.е. марка, модел, година на производство и накрая държавен контролен номер и самото манипулиране става почти невъзможно. Дори камерите за скорост заснемат при определени условия, т.е. примерно ако е заложено в системата да заснема превишаване на скоростта с над 20км/h. Така че не бързай да пишеш глупости, а се замисли малко. Айде със здраве и не обвинявай катаджиите, че са ти взели 20лв или написали АКТ, а се замисли защо правиш нарушения на пътя, за да се стигне до размахване на палка и съответно едно от горните две действия.

Добави коментар

Водещи новини