Силни ветрове и дъждове в 24 области в страната

  • 22 март 2013 07:09

  • 2395
  • 0
Силни ветрове и дъждове в 24 области в страната
©

Жълт код заради опасно силен вятър и дъждове е обявен в 24 области в страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метереология и хидрология.

Предупреждението за силен вятър е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София – град и София – област, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Варна и Добрич.

През деня ще духа силен, на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина бурен вятър от запад-северозапад, чиято скорост ще достига 14-19 метра в секунда, в Бургаско – до 20 м/сек. Поривите на вятъра ще са до 20-25 м/сек.

Значителни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен.

На места количествата ще достигат 20-25 литра на кв.м.

Днес ще продължи да застудява и максималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, за района на София – около 5 градуса.

Облачността ще е променлива, над Северна България и източните райони – значителна, като по-съществени разкъсвания ще има над Югозападна България.

През деня в Лудогорието и Предбалкана се очакват и превалявания от сняг, като до края на деня те ще спрат.

Преди седмица ураганният вятър взе две жертви в Габровско. Той нанесе редица поражения в областта, като там бе обявено бедствено положение.

Последвайте канала на

2395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини