Оправдаха Николай Цонев

  • 21 март 2013 14:54

  • 2496
  • 2
Оправдаха Николай Цонев
©

Софийски апелативен съд е постановил поредна оправдателна присъда на бившия министър на отбраната Николай Цонев.

Цонев е оправдан по делото за злоупотреба със служебно положение, във връзка със закупуване на машина за изграждане на метални конструкции, съобщиха от пресцентъра на съда.

Тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Мария Митева и членове Валя Рушанова и Алексей Трифонов потвърди оправдателната присъда.

Оправдателната присъда на бившия министър на отбраната беше произнесена от Софийски градски съд през 2011 г. Цонев беше обвинен в това, че е нанесъл сериозни финансови вреди на армията. Срещу него се водеха общо четири дела. През 2012 г. той бе окончателно оправдан от Върховния касационен съд по други две дела. На 1 юни 2012 г. Върховният касационен съд го оправда по обвинение за длъжностни престъпления от преди 10 год., когато е оглавявал доставките за военните.

Цонев бе обвинен за договори, сключени през 1999 г. за разнообразни доставки - консерви "Русенско варено", свинско месо, резервни части за камиони и автобуси "Чавдар", двигатели за "Шкода" и авиотехника. Две седмици по-късно върховните магистрати оправдаха Цонев и по второто дело за длъжностно престъпление, по което бе обвинен, че като министър на отбраната, упражняващ правата на едноличен собственик на дружеството "Терем", се е разпоредил с целеви средства не по предназначение. Срещу него се водеше и дело за даване на подкуп, по което също беше оправдан.

Последвайте канала на

2496 2

Коментари 2

Добави коментар
.....

2013.03.23 | 22:31

1
Този долен мазен боклук дължи на семейството ми 10 000 лв. Бих предпочел да изгние в затвора нещастника смотан , и всеки ден група цигани да го изтезават .
bob

2013.03.25 | 07:03

2
Може би дължи не само на твоето семейство,това е ясно...но Български честен съд няма нали се сещаш там яко играе парата.Има наддаване който даде повече той печели.Ти парите няма да си вземеш ами запали му чергата да го вкараш малко назад с парите:)

Добави коментар

Водещи новини