Задържаха мъж с 1 100 кутии цигари без бандерол

  • 21 март 2013 14:27

  • 1031
  • 0
Задържаха мъж с 1 100 кутии цигари без бандерол
©

Инспектори от Мобилните екипи на Митница Русе задържаха мъж с 1 100 кутии нелегални цигари. Акцията е проведена вчера следобед.

Контрабандната стока била превозвана с лек автомобил „Мицубиши”, управляван от 33-годишния ресторантьор Т.М.. Засечката между проверяващите митнически екипи и натоварения с незаконни цигари автомобил станала на главния път между Русе и Бяла. Служителите на Митница Русе са проверявали различни транспортни средства по тази и други междуселищни пътища в региона.

В колата митничарите открили първоначално един картон цигари под предната дясна седалка. В багажника на автомобила обаче имало още два мастербокса. Единият от тях съдържал 500 кутии, а в другия имало още 500 кутии, но от не така популярна в района марка. Общата стойност на цигарите без български акцизен бандерол по цени на съдопроизводството е около 7600 лева.

Водачът на автомобила Т.М. заявил, че цигарите са негови. Купил ги за лична употреба. По случая е образувано дознание, което се води в условията на „незабавно производство”. Цигарите са иззети, а автомобилът е задържан до произнасянето на съда по случая.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1031 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини