Родилка е с опасност за живота, след като детето се родило мъртво

  • 21 март 2013 12:29

  • 2305
  • 0
Родилка е с опасност за живота, след като детето се родило мъртво
© Булфото

36-годишната родилка от Сандански Катерина С. е прехвърлена по спешност в реанимация на благоевградската болница във вторник след обяд след усложнения по време на второ раждане.

Родилката постъпила с преносване в АГО на благоевградската държавна болница и веднага е предприето родоразрешаване. При 36-годишната жена внезапно настъпил световъртеж, придружен с главоболие, и тя направила колапс. По време на раждането е установено, че има настъпили усложнения с плода.

Бебенцето, което е заченато ин витро, е родено мъртво. Родилката имала здравословни проблеми с тромбоцитите и започнало обилно кървене. Веднага са предприети спешни действия за овладяване на обилното кървене. Близо пет часа лекарите се борили за живота й, докато я стабилизират. Състоянието на жената все още е критично, всеки момент се очаква транспортирането й за столична болница.

Близките до този момент не желаят да коментират случая. Семейството само е избрало майката да роди в благоевградската болница, защото има специалист, с когото са в близки отношения. Семейството вече има едно дете.

"Пациентката постъпи на 18 март", казва пред Struma.bg завеждащият на АГО д-р Огнян Митев и уточнява: "Раждането е започнало нормално, но поради увита пъпна връв и липса на кислород плодът е роден мъртъв. След това е започнало обилно кървене и аз бях извикан по спешност в операционна зала. Екипът извършихме абразио, последва отстраняване на матката за спасяване на родилката. След реанимационни действия бе преведена в реанимация. Категорично заявявам, че допусната грешка от страна на колегите няма".

Последвайте канала на

2305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини