Закопчаха Слипката докато точи гориво

  • 21 март 2013 09:31

  • 1152
  • 0
Закопчаха Слипката докато точи гориво
©

Двама рецидивисти са задържани на място, докато източвали дизелово гориво от петролопровод. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-София. Спецоперацията е реализирана от служители на Областната дирекция МВР-София, Главна дирекция “Национална полиция” и РУП-Ихтиман.

Съвместната полицейска операция била проведена вчера около 15.00 часа по сигнал за неправомерно присъединяване към тръба за пренос на петролни продукти от „Нефтохим”-Бургас до столичния квартал Илиянци. На територията на община Костенец, в местността “Царево пъдало” служителите на реда засекли двама мъже в момент на източване на дизелово гориво от петролопровода. 27-годишният Р.Ш. от Ихтиман и 30-годишният С.М. – Слипката от с. Стамболово били източили вече около 60 литра гориво в пластмасово бидонче, когато внезапната поява на полицейските служители прекъснала престъпното им начинание. За изпълнението на замисъла си двамата пробили с метално шило тръбата и източвали горивото посредством маркуч с дължина около 150 метра. В непосредствена близост до автомагистрала “Тракия” криминалистите намерили няколко пластмасови туби с общо 100 литра гориво, източени по-рано през деня. От проведеното разследване станало ясно, че в схемата, измислена от Слипката, участие имала и жена му, която ги докарала с кола до мястото, а след това трябвало да натовари и прибере съдовете с отнетото гориво.

Справка в регистрите показва, че и двамата извършители са криминално проявени, регистрирани и осъждани за редица престъпления. В досието на С.М. фигурират регистрации за кражби, унищожаване и повреждане, обсебване, възпрепятстване на органите на реда. Осъждан условно през 2006 година, а за последната си кражба в момента е с наложена „пробация”. Съучастникът му също не му отстъпва по криминалистически регистрации - за шофиране без книжка, кражби, документни престъпления, продаване на взривни вещества без разрешително, в момента изтърпяващ 3- месечна условна присъда за кражба.

Рецидивистите са задържани с полицейска заповед за 24 часа в РУП- Костенец. Образувано е досъдебно производство. Процесуално- следствените действия по случая продължават.

Последвайте канала на

1152 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини