Харалан Александров: Самозапалванията са обвинение към всички нас

  • 21 март 2013 08:39

  • 1189
  • 1
Харалан Александров: Самозапалванията са обвинение към всички нас
©

Самозапалванията се превръщат в модел на самоубийство в България. Те са породени от чувство на безизходица. Това заяви в сутрешния блок на БНТ социалният антрополог Харалан Александров.

Хората у нас, които не са склонни към тарикатлък, често изпадат в нищета. Отказът на обществото да ги подкрепи, често води до пълно отчаяние у някои хора. Чрез особено болезнена и мъчителна смърт те правят и политически жест. Самозапалванията са и обвинение към всички нас. Перверзното разбиране за успех в България кара много хора да се самоизключват. Навсякъде по света има хора, които са по-зле от останалите, но в повечето страни за тях се полагат необходимите грижи - психологически или психиатрични, програми за социално включване, докато у нас това не се случва, посочи Александров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1189 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Psihologo

2013.03.25 | 04:02

1
Господин Александров, не са нужни психиатрични грижи на хоарата!Нужно е да имат достойно заплатен труд, ако въобще могат да се трудаят! Само в България съществува термина "работещи бедняци". Работодателите в БГ използваха кризата, за да станат още по-свирепи и безжалостни към хората на наемния труд. Между другото, доста от тях направиха състояние от кризата. А такива като вас платени навиячи и манипулатори на общественото мение им помагат здраво. Так, че по-добре замълчете и се скрийте на дълбоко, ако мате срам и страх от Бога и хората!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини