Всеки втори ученик в Ловеч се налива с алкохол

  • 20 март 2013 21:55

  • 1746
  • 0
Всеки втори ученик в Ловеч се налива с алкохол
©

Всеки втори ученик в Ловеч употребява твърд алкохол, всеки трети - пуши. Това сочат данните на Превантивно-информационния център към община Ловеч от докладите за употребата на алкохол, цигари и наркотични вещества от ученици в 10 и 11 клас и за употребата и на алкохол и тютюневи изделия от ученици в 8 и 9 клас, информират от пресцентъра на кметската администрация.

Двата доклада са на база анализ на проведени в периода 18 февруари - 1 март т. г. анкети сред 263 ученици в 10 и 11 клас и 310 в 8 и 9 клас в общината. Цифрите сочат, че 32 на сто от десетокласниците и година по-големите са редовни пушачи, а 56 % пият.

Данните от проучването показват още, че сред учениците се употребяват масово метамфемини, т. нар. пико, и в не по-малка степен марихуана. Оказва се, че дрогата се предлага и ползва най-често в дискотеките и на домашни събирания. Най-голям е процентът на учениците, които предлагат наркотици на децата по време на купон - 36 %.

В национален мащаб полицията задържа все по-често ученици, разпространяващи дрога в училище. Те са най-подходящи за тази работа, защото не попадат под ударите на закона. Тийнейджърите предварително са зарибени от по-големи „батковци", а после започват да търсят жертви. Те предлагат на съучениците си цигари дори в училищния двор. След като станат дилъри, си докарват до 50 лева на ден от продажбата на марихуана.

Последвайте канала на

Novini.bg
1746 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини