Папата поканил клошар на интронизацията си

  • 20 март 2013 21:16

  • 1562
  • 1
Папата поканил клошар на интронизацията си
©

По неочакван начин Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март показа отношението си към хората изпаднали в бедност. На интронизацията вчера в първите редове, наред с лидерите от цял свят като личен гост на папата е бил и един картонеро - събирач на боклук от Буенос Айрес, предаде БНТ.

"Имах честта да пътувам с делегацията, а после Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март искаше да бъдем в привилегированата зона, където щеше да е семейството му, защото и ние се чувстваме като негово семейство, бедни работници, които се борят за правата на бедните", сподели Серхио Санчес.

Санчес е член на Движението на отхвърлените работници, обединение на събирачите на хартия. Познава папата от пет години, когато като кардинал Берголио той единствен подкрепил борбата им за достойнство и продължил редовно да ги посещава.

"За нас той е специален човек, сега с този жест доказа, че не се е променил, като е станал папа. Друга привилегия за нас беше, че го поздравихме преди президентите. Не му целунах ръка, защото традицията ни не е такава, ръкувахме се. На раздяла той ме целуна и ми каза, вярвай, всичко ще бъде по-добре", изтъкна Серхио Санчес.

В Аржентина наричат картонеро хора, които останали без работа, изкарват препитанието си, като събират изхвърленото от другите и го разделят, като така влизат и в ролята на еколозите на града.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1562 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.20 | 23:56

1
Towa e Човекът!

Добави коментар

Водещи новини