СУ с "ключ към качество"

  • 20 март 2013 15:52

  • 1062
  • 0
СУ с "ключ към качество"
©

Софийският университет "Св. Климент Охридски" започва работа по 2-годишен проект за по-ефективно управление на висшето училище.

Програмата носи името "Ключ към качество", а целта й е да се създадат стандарти както за обучението на студентите, така и за работата на преподавателите и за научно-изследователската дейност, предаде БНТ.

В рамките на проекта в Алма матер ще се работи за подобряване на качеството в четири насоки - за студентите, преподавателите, администрацията и бизнеса. Започва серия от срещи с всяка целева група, за да се изведат проблемите за решаване. Създаване на стандарти за обучението, подобряване на социално-битовото обслужване на студентите и единна онлайн информационна система на университета са някои от амбициозните цели на проекта. Включена е и точка за мотивиране на преподавателите.

"Ще ги мотивираме не като ги санкционираме за това, което не правят добре, а като насърчаваме всички тези, които се справят повече от успешно. Тоест ще даваме публичност на добрите практики и ще се опитаме да популяризираме добрите стандарти за качество.

Предвижда се връчване на отличителен знак за качество на най-добрите звена в Алма матер и създаване на общоуниверситетски алумни клуб, който да проследява реализацията на завършилите. За осъществяването на добрите си намерения ръководителите на проекта разполагат с две години и бюджет от почти половин милион лева. Част от сумата е финансова помощ по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Последвайте канала на

1062 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини