САЩ: Има голяма вероятност Сирия да е използвала химически оръжия

  • 20 март 2013 09:16

  • 1796
  • 0
САЩ: Има голяма вероятност Сирия да е използвала химически оръжия
©

Има голяма вероятност Сирия да е използвала химически оръжия в продължаващата гражданска война, но е нужно доказателство, за да се потвърди.

Това заяви председателят на Разузнавателната комисия към долната камара на американския конгрес, съобщи „Гласът на Русия".

"Вероятно са използвани химически оръжия", каза Майк Роджърс за СиЕнЕн.

„Нуждаем се от крайно потвърждение, но всичко, което знаем през последната година и половина, ме води към заключението, че или те са позиционирани за използване, или се готвят да го направят, или вече са използвани", допълни той.

Има вероятност, ако се докаже използването на химически оръжия, САЩ да се намесят в конфликта, след като Обама заяви преди време, че това е „червена линия", която не може да се пресича, коментира "Гласът на Русия".

Междувременно Световната здравна организация обяви, че ще изпрати медицинско оборудване в сирийския град Алепо, но не може да потвърди дали е използвано химическо оръжие.

Вчера сирийското правителство обвини бунтовниците, че са използвали химическо оръжие в провинция Алепо, при която атака загинаха 25 души и над 100 бяха ранени.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини