Оставиха в ареста оператора, подпалил сградата на EVN в Пловдив

  • 19 март 2013 21:14

  • 1129
  • 0
Оставиха в ареста оператора, подпалил сградата на EVN в Пловдив
©

60-ина приятели и съседи окупираха Съдебната палата в Пловдив половин час преди делото за мярката на тв оператора Георги /Алдин/ Сарай, който днес навършва 30 години, информира 24 часа.

"Очаквам да го пуснат, защото той не е палил офиси на EVN", заяви неговата майка Нели Хаджиева, която дойде с 80-годишната баба на Георги Анка. "Не е честно той да носи цялата тежест. Не може народът да страда и мизерства, а да съдят Алдин, който искаше по-добър живот", заяви 22-годишната студентка по история и съседка на обвинеямия Цвета Кирилова. Съдът обаче реши да остави Георги Сарай в ареста, а мярката на Николай Славчева бе променена от "парична гаранция" в "домашен арест". Кордон от полицаи пазеше протестиращите, които се бяха организирали в социалната мрежа под призива:"Свобода за Георги, съд за EVN и ЧЕЗ". "Той трябва да се грижи за болната си майка и възрастната баба. Абсурдно е това, което става с него", заяви 33-годишният Веселин Кацаров, дизайнер.

Сарай заедно с Николай Славчев и Иван Бахчевански бяха обвинени в палежи на клиентски центрове в Пловдив. Единият инцидент е на 25 март, а другият - на 7 срещу 8 март. Палежите бяха заснети на клипове. При обиска в жилището на Сарай бяха открити 33 гр. марихуана. Бахчевански и Славчев бяха освободени на предишното съдебно заседание срещу 500 лева парична гаранция. Днес обаче Николай пристигна в инвалидна количка току-що опериран от апандисит и перитонит, тъй като прокуратурата протестира мярката му. "Жив-умрял, трябва да си на разположение на съдебната система", коментира адвокат Красимир Елдъров. Той се зарече да си купи Отоманския наказателен кодекс , ако Славчев бъде отново арестуван. "Лекарите ме посъветваха да не идвам, но както виждате тук съм", лаконичен бе Николай Славчев.

"Бог да пази България", каза Сарай при въвеждането му в съдебната зала от 10-ина полицаи. Делото бе засекретено, тъй като минути преди заседанието били предоставени СРС-та от телефонни разговори и данни от видеокамери. Това е гавра, което се случва, викнаха приятели на Сарай, след като бяха помолени да напуснат залата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1129 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини