6 месеца няма виновни и наказани за смъртта на младеж, затиснат от дърво

  • 16 март 2013 20:27

  • 3068
  • 3
6 месеца няма виновни и наказани за смъртта на младеж, затиснат от дърво
© Булфото

Няма виновни, няма и наказани за смъртта на 26-годишния Пейо Янчев, който беше затиснат от паднало дърво на централна бургаска улица. 6 месеца след трагедията остават много висящи въпроси. Днес близките на младият мъж организираха панихида на мястото на трагичния инцидент.

Близките на Пейо искат уволнени или поне наказани общински служители, затова че не са отсекли 80-годишните дървета, както и затова, че не беше обявено бедствено положение на 17 септември миналата година, въпреки че се е знаело за ураганния вятър, предаде БТВ.

„Точно преди 11 месеца, точно на този паркинг, падна друго дърво. Оградата още е не е поправена, може да я видите, много други такива случаи имаше”, заяви бащата на Пейо – Алекси Янчев.

„Ние очаквахме общината да излезе с някакво решение, да излезе с конкретен виновник, но нищо такова не се случи”, добави Атанас Ангелов, който е приятел на загиналия млад мъж.

Заведени са две дела, едно гражданско от семейството на загиналия и едно наказателно, в което прокуратурата се е самосезирала за причинена смърт по непредпазливост срещу неизвестен извършител. Делата все още не са влезли в съдебна зала.

Трупи от дървото-убиец продължават да стоят на злополучното място, оградени с полицейска лента. Междувременно общината изсече много потенциално опасни дървета в Бургас.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3068 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
кирчо

2013.03.17 | 14:36

3
Някой в Общината отговаря за растителното богатство, искаме да знаем кой е той? Този човек получава заплата и трябва да се знае кой е ?
инж.

2013.03.17 | 14:35

2
Осъдете държавата в съда за правата на човека, колко млади живота трябва да бъдат похабени. Във Варна падна козирка на сграда - на 200 м от общината и затисна 22 годишната Гергана - нямаше виновни! ДОкато не се намери механизъм за търсене на отговорност нещата няма да бъдат решени, без значение кое правителство ще дойде, и кое ще си замине.
инж.

2013.03.17 | 14:35

1
В изявление по националната телевизия - президентът заяви, че правителството, което е съставено не е съставено в полза на народа, а за постигане на определени цели.

Добави коментар

Водещи новини