Задържаха маратонки менте на границата

  • 15 март 2013 13:45

  • 1477
  • 0
Задържаха маратонки менте на границата
© Агенция "Митници"

При проверка на пътнически автобус митническите служители на Капитан Андреево откриха 295 чифта маратонки, имитации на световноизвестни марки.

Автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния е пристигнал късно вечерта на митническия пункт. Там служителите на митница Свиленград са го селектирали за щателна митническа проверка. При нея в личния багаж на двама румънски граждани са открити съответно 155 и 140 чифта спортни обувки. Стоката е задържана с основателни съмнения за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост.

Само ден преди това при други два случая са задържани 105 чифта фалшиви спортни обувки. С настъпването на пролетния сезон зачестяват задържанията на спортни обувки на българо-турската граница.

При друг случай митническите служители са задържали 262 детски и бебешки облекла. При проверка на товарен камион с българска регистрация, пътуващ от Турция за България, шофьорът - на 30 години от Димитровград, декларира пред митничарите, че пренася текстилни изделия, за което представя необходимите документи, съобщиха от Агенция „Митници”.

При последвалата щателна проверка се установява, че в леглото в шофьорската кабина е скрит найлонов чувал с детски тениски, потници, рокли, гащеризон, клинове и бебешки комплекти. На нарушителя е съставен акт за митническо нарушение за опит да пренесе стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Последвайте канала на

1477 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини