Разбиха нарколаборатория и конфискуваха "спестени" близо 50 000 евро

  • 15 март 2013 12:27

  • 1135
  • 0
Разбиха нарколаборатория и конфискуваха "спестени" близо 50 000 евро
©

Нарколаборатория за производство на канабис в необитаема къща в Троян разбиха полицаи, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Ловеч. Дрогата се отглеждала в две специално пригодени тавански помещения в старата къща, собственост на 35-годишен мъж. Оборудването включвало вентилационна, осветителна и напоителна системи.

Там били открити 135 пластмасови кофи с посети в тях зелени тревисти растения със средна дължина 35-50 см, които след изследване с полеви тест реагирали на канабис. В коридора пък били намерени 3 найлонови чувала, съдържащи вече суха марихуана, чието тегло не се уточнява. При проверката в едно от помещенията униформените открили и задържали 39-годишен мъж, чийто адрес бил в ловешкото село Абланица.

При последващо претърсване в къща в Троян, обитавана от 36-годишен жител на планинския град, са иззети 8 грама канабис. Втори обиск - в къща на мъжа от Абланица, намираща се отново в Троян, полицаите се натъкнали на метална каса, в която били скътани близо 47 хил. евро и 16 хил. лева.

Наркопроизводителите са задържани за 24 часа в ареста. По случая е образувано досъдебно производство.
В затворническото общежитие в Ловеч също била намерена дрога, съобщават още от пресцентъра на полицията. Два грама канабис и около 0,7 грама амфетамин в прозрачен найлонов плик били скрити под дюшек на легло. „Полигона" е затворническо общежитие от открит тип, изтърпяващите наказанието си там дори ходят на работа, припомнят запознати.

И дрогиран шофьор попадна в полезрението на органите на реда. 31-годишен ловчалия бил зад волана на автомобила си посред бял ден под въздействието на наркотични или упойващи вещества, установил дрегер. На замаяния шофьор е съставен акт, издаден му е и талон за медицинско изследване.

Последвайте канала на

Novini.bg
1135 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини