Фандъкова ще представи на Василев пакет от мерки за Топлофикация

  • 14 март 2013 13:42

  • 1005
  • 2
Фандъкова ще представи на Василев пакет от мерки за Топлофикация
©

Още през следващата седмица ще поискам среща със служебния министър на икономиката Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, за да му предоставя предложенията, които се дискутират в работната група за "Топлофикация София" в Столичния общински съвет, съобщи днес  в Столичния общински съвет кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, цитирана от БТА.

Тя каза, че усилията са насочени към сключване на индивидуални договори в сградите с хоризонтална инсталация. За целта обаче трябва да има промени в наредба, която се издава от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, посочи кметът. Друга важна стъпка, по думите на Фандъкова, е преминаването към месечно отчитане, отпадането на прогнозните сметки, въвеждането на таван за сградна инсталация, както и промяна в ценообразуването. Всичко това може да стане с промени в наредби на министерството на икономиката, каза Фандъкова.

Според нея е важно отговорно отношение към проблемите и предлагане на реалистични решения.

Кметът на София смята, че протестиращите граждани не са обединени в исканията си, а някои от участниците в работната група имат намерение да се откажат от участие в нея. Искам работната група да разглежда всяко предложение на гражданите, но то трябва да се съгласува с експертите, без тях няма как да сме сигурни, че ще се вземат правилните решения, посочи още Фандъкова.

Тя припомни, че на предишната сесия на Столичния общински съвет беше приет първият пакет от мерки, които "Топлофикация София"
трябва да предприеме, който включва да не се начисляват лихви върху прогнозни сметки. Това беше и едно от исканията на гражданите и на потребителските организации, припомни кметът на София.

Последвайте канала на

1005 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.15 | 00:07

2
Ще ви разкажа един много стар виц. Двама новобранци, висшисти, си говорят. - Днес старшината се прояви като Айнщайн. - Защо? - Свърза времето с пространството.Каза ще копаете от ток, до залез слънце. Изказването на учителката по руски език, свързано с топлофикация София, звучи като виц.

2013.03.15 | 00:07

1
Г-жо Фандъкова! Не може да има месечно отчитане с измислените уреди за дялово разпределение, защото това са уреди за съчиняване на документи с невярно съдържание. И дори ежеседмично да ги отчитат, нещата ще си остават в сферата на измислените цифри... Ако още преди 10 години ни бяха принудили да си монтираме по един истински топломер пред всеки радиатор щеше да ни излезе по-евтино от всичките тия измислени "доходоносни" уредчета, които никой не знае какво мерят, с каква дименсия и как се програмират... Тях никой и не ги признава за уреди за търговско мерене. Това което предлагате само ще ни натоварва допълнително финансово, но пък ще съхрани работни места при ФТС. Вие решете кои са Ви "по-милички".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини