Производители на зелена енергия готови да дават част от печалбата си на бедните

  • 13 март 2013 14:37

  • 1496
  • 4
Производители на зелена енергия готови да дават част от печалбата си на бедните
© Булфото

Производители на зелена енергия са готови да съберат част от печалбите си в специален фонд за енергийни помощи на социално слабите, както предложиха от КНСБ. Според Владимир Аличков и Никола Газдов от Българската фотоволтаична асоциация дотацията към сметките на потребителите би могла да достигне 30-40 на сто. 

Ние, като сектор, сме съгласни да дадем отчисления наравно с другите производители на електроенергия за този социален фонд. Мислим, че това е правилно и трайно решение, защото икономиката на България няма да се възстанови сега за един сезон, а цените на електроенергията, се вижда в световен мащаб, растат всяка година. България е част от този световен механизъм и в България цените на електроенергията ще растат, каза Аличков.

В Испания всички производители заплащат шест процента солидарен данък. Ако има такова нещо, то трябва да бъде солидарно и недискриминационно разпределено между всички производители и, разбира се, не да се налива от пусто в празно, а да подпомага нуждаещите се. Хората, които са в момента на улицата, защото живеят в бедност, защото не могат да си платят сметките за ток, посочи Никола Газдов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1496 4

Коментари 4

Добави коментар

2013.03.15 | 22:11

4
Тарикати. Не може да плащат наравно с другите, като цената на тяхната енергия е няколко пъти по скъпа.
3

2013.03.15 | 22:11

3
Пак се мъчат да ни замажат очите.Тази зелена енергия е безбожно скъпа а и имаме енергия от аец Козлодуй в излишък .Държава без тежка или каквато и да е промишленост колко ток мислите харчи ?

2013.03.15 | 22:11

1
на кои социално слаби - пак ли на циганите ?!!
rossen4i4o

2013.03.15 | 22:11

2
просто си правят фонд от които да Си раздават бонуси , неси и помисляте за секунда че искат да помогнат

Добави коментар

Водещи новини