КАТ започва хайки и за колоездачи

  • 12 март 2013 06:24

  • 1967
  • 1
КАТ започва хайки и за колоездачи
©

Столичният КАТ е стартирал масови проверки на рокери и колоездачи заради затоплянето на времето и стартиращия на 23 март мотосезон. Това съобщи за „Монитор” шефът на КАТ София комисар Богдан Милчев. Той е разпоредил на подчинените си да спират за щателна проверка всеки моторист по столичните улици, който извърши нарушение като същевременно с това и да не подминават колоездачите, които нарушават Закона за движение по пътищата.

„Колоездачите са много опасни, тъй като се движат по тротоара и в следващия момент изскачат на пътното платно. По този начин те застрашават собствения си живот, а ние сме длъжни да направим всичко, за да го запазим”, каза комисар Милчев. Той е категоричен, че и тази година, както всяка предишна, ще се обръща специално внимание и на мотористите.

„Всичко се прави с превантивен ефект. Ние не искаме да има млади момчета, които загиват на улицата. Аз винаги съм заставал зад мотористите и ми се ще да виждам все повече по столичните улици, стига да са правоспособни. Така трафикът ще се облекчи. Не са за подценяване и по-малкото вредни емисии”, обясни още комисар Милчев.

Според информация в интернет форумите стотици моторджии ще направят шествие на 23 март по няколко столични булеварда, като с това ще се даде официален старт на Мото сезон 2013.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1967 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
женоездач

2014.02.23 | 09:37

1
кога ще проверявате женоездачите,притеснявам се

Добави коментар

Водещи новини