Искат постоянен арест за "Спокойните"

  • 19 юли 2011 18:46

  • 1453
  • 0
Искат постоянен арест за "Спокойните"
© Булфото

Тъй като са използваните специални разузнавателни средства по време на операцията в съдебната зала, медиите не бяха допуснати.

Всеки задържан се яви с по двама адвокати в съда.

Прокуратура внесе искане за постоянни мерки „задържане под стража". Решението обаче ще стане известно или късно тази вечер, или утре.

Началото на делото се забави, тъй като двама съдии си направиха отвод и докладчик стана трети магистрат.

Шестимата мъже бяха арестувани на 15 юли. В момент на получаване на подкуп от 7200 лева са задържани служителите на Агенция "Пътна инфраструктура" Николай Василев и Георги Апостолов. Сумата им е била предадена от представителя на пътностроителната компания "Пи Ес Ай" Стоян Михов и Динко Динев от фирма „Европа супер транс" за товарни превози, които участват в строителството на автомагистрала "Тракия".

Арестуван е и шефът на ДАИ-Стара Загора Ангел Димитров, както и колегата му Диан Славов. Срещу тях и срещу служителите на АПИ са повдигнати обвинения за получаване на подкуп, а срещу другите двама - за даване на рушвет.

При обиските в офисите на ДАИ-Стара Загора са намерени повече от 70 000 лева. С тези пари строителни фирми, които са работили по магистралата през последните десет месеца, са си плащали, за да може проверяващите да си "затварят очите" например при пренасяне на по-големи количества товар от допустимото. За товарен камион се е плащало по стотина лева, за да тече мирно и тихо работата на строителите.

За това и полицейската операция е наречена „Спокойствието", защото строителни фирми са били изнудвани, за да си осигурят спокойствие при строежа на магистралата.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини