КЗП иска кола с 90 екстри

  • 11 март 2013 10:18

  • 1507
  • 0
КЗП иска кола с 90 екстри
©

Обществена поръчка за нов автомобил с детайлно изброени 90 вида екстри е обявила Комисията за защита на потребителите, чийто шеф е Веселин Златев, пише в. "Телеграф".

Според обявата, колата трябва да е среден клас с повишена проходимост (4x4). Мощността на двигателя трябва да е минимум 170 коня и да е турбодизел.

Следват изброените до последния детайл условия, на които трябва да отговаря автомобилът. Сред най-странните е това страничните огледала да са в цвета на купето. Отделно в тях трябва да има интегрирани мигачи. Автомобилът задължително трябва да има и мултифункционален регулируем кожен волан, отопляеми предни седалки и частично затъмнени задни стъкла. Кандидатът отпада автоматично, ако не може да даде минимум тригодишна гаранция за лаковото покритие. На фона на всички тези екстри максималната допустима цена от 55 000 лева без ДДС или общо 66 000 лева изглежда направо скромна.

Безопасността на водача на возилото се гарантира чрез постоянно задвижване на четирите колела, спирачен асистент и електронна ръчна спирачка. Помислено е и за природата - колата трябва да е със стандарт за отработените газове ЕВРО 5 и да отделя максимум до 170 г/км въглеродни емисии.

За сравнение в наскоро обявената обществена поръчка за нови депутатски автомобили имаше далеч по-скромни изисквания по отношение на технологичните изисквания и екстрите, а именно задвижване 4х4 със система за разпределение на въртящия момент между предна и задна ос, страт-стоп система на двигателя, резервоар поне 70 литра и задни LED светлини.

От обявата не става ясно дали автомобилът е за нуждите на председателя на КЗП.

Последвайте канала на

1507 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини