Поне двама от похитителите на Лара са чужденци

  • 08 март 2013 20:02

  • 5541
  • 8
Поне двама от похитителите на Лара са чужденци
©

На четвъртия ден след похищението на 10-годишната Лара все повече данни подкрепят предположенията, че наркокартели от Латинска Америка най-вероятно са поръчали отвличането. Внимателният анализ на записите от охранителните камери дава все повече основания на разследващите да предполагат, че поне двама от похитителите са чужденци, а третият е българин или чужденец, който говори български. В момента към тримата маскирани мъже са насочени сериозни усилия на разследването, предаде БНТ.

Версията, че с отвличането на Лара се цели мълчанието на Евелин Банев пред съда в Милано, има своите основания. На 1 март обаче Брендо е поискал от италианския съд съкратена процедура, при закрити врата. Това означава, че делото ще се гледа по документи, без разпити, а подсъдимият може да пледира само "виновен" или "невинен" и не може да дава изявления. Според анализатори поне две пратки от по няколко тона кокаин са провалени преди задържането на Банев през май миналата година. Третата провалена пратка е от 50 кг дрога, заловени в Румъния. Експерти по наркотрафика твърдят, че това е достатъчно основание за наказание от латиноамериканските наркокартели.

"Аз силно се надявам, че това не е акт на българската организирана престъпност, а е акт на международната организирана престъпност. И от тази гледна точка, може би трябва да се изчакат тези няколко дни, да завърши процесът и тогава ще стане ясно какви са мотивите евентуално за отвличането на това дете", това заяви Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната, бивш директор на ГДБОП.

"Ндрангета" е била получателят на тоновете кокаин, за които е отговарял Брендо и попаднали в ръцете на полицията точно преди година. Това е третата сериозна структура, която има интерес да накаже Банев, категорични са експертите. Още миналото лято босовете на тази организация са обявили 1 милион евро за главата на Брендо, има данни, че по-късно са избрали по-тежкото наказание - отвличането на детето му.

"Това е едно изключително тежко и, бих го нарекъл - гнусно престъпление, защото децата не могат да избират родителите си, а и не могат да носят отговорност за постъпките на родителите", каза още Танов.

Анализатори и експерти обаче са единодушни, че отвличането на Лара е предупреждение или наказание за баща й Евелин Банев. Предположенията са дори, че поръчителите ще се свържат директно с Брендо, като му изпратят послание в арестантската килия в Милано. Майката на Лара пък продължава да очаква новини за дъщеря си в София.

"Искам да знам дали е жива и здрава. По някакъв начин да ми покажат, да се обадят или по някакъв начин да ми съобщят на моя телефон или на нейния телефон да ми кажат как е", споделя Моника Добринова, майка на отвлечената Лара.

Сигурното е едно, че похитителите имат практиката да се свързват с близките на отвлечените по начин, който ще ги предпази от проследяване и разкриване.

Последвайте канала на

5541 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
милко великов

2013.03.15 | 21:01

8
Ето го и първия чобанин данди.|Преди да пишете помислете за това дете.Вместо да драскате помислете как се чувства.Тия версии за двама чужденци и т.н.т са само да ви провокират.
sisko

2013.03.15 | 21:00

7
Я колко милиционери без работа във форумите.a
Данди

2013.03.14 | 09:10

6
Да не се окажат куки.
kuka

2013.03.14 | 09:10

5
tapak

2013.03.14 | 09:09

4
MOJE VECHE I NIKOGA DA NE SE CHUE ZA MOMICHETO.....
kuka

2013.03.14 | 09:09

3
ТЪПАЦИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ.
badgo

2013.03.14 | 09:09

2
da pitat aleksei petrov toi znae vsi4ko

2013.03.14 | 09:08

1
po veroiatno momicheto da e veche zad granica.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини