"Оз: Великият и могъщият" е тук

  • 08 март 2013 18:34

  • 5216
  • 0
"Оз: Великият и могъщият" е тук
©

Днес е световната премиера на филма "Оз: Великият и могъщият". Новата лента е предистория към филма от 1939 година "Магьосникът от Оз".

От днес зрителите могат да гледат фантастичната история на младия вълшебник по кината и у нас.

Джеймс Франко в ролята на Оскар Дигс е обикновен цирков артист от Канзас. Когато торнадо го запраща във фантастичната страна Оз, той е обявен за величествен магьосник. Трите вещите Глинда, Теодора и Еванора обаче не вярват на новия вълшебник и се опитват да го унищожат. Въвлечен по неволя в епичните проблеми, пред които са изправени обитателите на страната Оз, Оскар трябва да установи кой е добър и кой лош преди да е станало късно. Той пуска в ход своите фокуснически умения. Чрез илюзия, остроумие и мъничко магия, Оскар се преобразява не само във великия и могъщ Магьосник от Оз, но и в по-добър човек, разказва БНТ.

В ролята на трите вещици се превъплъщават Мишел Уилямс, Мила Кунис и Рейчъл Уайс.

Режисьор на новата лента е създателят на трилогията за Спайдърмен Сам Рейми, който отново е избрал Джеймс Франко за главната роля.

През 2013 предстои да излезе и филмът "Дороти от Оз", който пък ще бъде продължение на лентата от 1939-а с участието на Джуди Гарланд.

Последвайте канала на

5216 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини