Сирия скочи на Арабската лига

  • 07 март 2013 09:42

  • 676
  • 0
Сирия скочи на Арабската лига
©

Сирия се обяви срещу участието на Арабската лига в опитите за регулирането на конфликта, предаде РИА Новости.

Според Дамаск организацията в сегашния си вид води негативна и предвзета политика спрямо разтърсваната в продължение на почти две годности гражданска война провежда и Сирия категорично се обявява против нейното участие в реализацията на който и да е план и всички международни усилия за мирно разрешаване на сирийската криза”, се посочва в съобщение на сирийското министерство на външните работи.

Членството на Сирия и Арабската лига бе замразено през ноември 2011 г. след началото на сблъсъците между правителствените сили и въоръжените формирования на опозицията. В сряда на среща между външните министри в арабските страни бе взето решение да се предостави вакантното място в Арабската лига на Националната коалиция на сирийската опозиция, „когато тя формира органи на изпълнителна власт”. Против това решение се обявиха съседните на Сирия Ирак и Ливан, както и Алжир.

В същото време Филипините реагираха остро на отвличането на 21 миротворци от азиатската страна, разположени на границата между Сирия и Израел. Сините каски бяха отвлечени вчера в района на спорните между двете страни Голански възвишения. Похитителите поставиха ултиматум за освобождаването на заложници. Армията на правителството в Дамаск трябва да се изтегли от района. Манила, от своя страна, призова членовете на въоръжената опозиция да освободят незабавно военните.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини