Рейтингът на Обама се срива

  • 07 март 2013 08:05

  • 948
  • 0
Рейтингът на Обама се срива
©

Едва 43 на сто от американците са доволни от управлението на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, показва съвместно онлайн проучване на Ipsos и агенция "Ройтерс", проведено сред 1700 американци.

Рейтингът му е паднал със 7% в сравнение с предишното такова проучване, проведено на 19 февруари.

Според наблюдателите популярността на американския президент е пострадала от автоматичното съкращаване на бюджетните разходи с 1.2 трилиона долара за близките 10 години, което беше предприето, за да може страната да избегне срив от т. нар. „финансова скала".

Единственият вариант за предотвратяване на финансовия срив беше постигането на съгласие между Белия дом и Конгреса за промяна в баланса на държавните разходи наред с реформиране на данъчната система.

Според 29 на сто от участниците в проучването, отговорността за значителните бюджетни съкращения е поделена между републиканците и демократите. Според 27 на сто от анкетираните смятат, вината за това е на републиканците, 17 на  сто смятат, че тя е изцяло на президента, а 6 на сто обвиняват демократите.

Последвайте канала на

Весела Найденова
948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини