СДС: България се нуждае от обществен консенсус и работещи институции

  • 07 март 2013 07:50

  • 947
  • 2
СДС: България се нуждае от обществен консенсус и работещи институции
©

България се нуждае от обществен консенсус и работещи институции. В противен случай държавата няма да може да функционира. След анархията следва диктатурата, това трябва да е ясно на всички граждани. В момента президентската институция крепи държавата. Според нас Плевнелиев трябва да се активизира. В момента той забавя процесите в страната. С тези думи лидерът на СДС Емил Кабаиванов коментира предстоящите парламентарни избори и протестите в страната.

СДС иска от Плевнелиев в Обществения съвет, който трябва да излъчи, да няма хора от Прехода. Попитан дали има идеи кои трябва да се тези хора, Кабаиванов заяви, че има, но е сигурен, че на държавния глава му се правят достатъчно предложения и не е нужно и той да го прави.

Протестиращите имат няколко варианта - дали да създадат техни формации или да изберат вече съществуващи такива. Ние извършихме едно прочистване и в СДС вече няма хора свързани с корупционни схеми или т. нар. провалени елити, заяви още той.

Кабаиванов е на мнение, че обществения дебат трябва да продължи поне година, за ба дебат чути всички, но в правителството не трябва да влизат хора, които са били част от Прехода.

На въпрос дали ще търсят коалиции с ГЕРБ или с друга партия, той заяви, че в СДС са вече 6 политически формации, и че са отворени за разговори и за други. "При нас листите се определят с гласуване, което е отворено. Най - важното за нас е как да променим България и това трябва да  стане чрез законите, които действат. Страната трябва да се оттласне от това дъно, в което се намира в момента. Това може да се случи като престанат всички задкулисни сделки, трябва да има нови партии, също така трябва да се променят законите и Конституциите и да се възстанови икономиката", смята още лидерът на СДС.

Кабаиванов е категоричен, че те търсят подкрепата на българските граждани, за да променят заедно страната.

Последвайте канала на

947 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.07 | 12:05

1
Какво искам да обещае партия за която бих гласувал на изборите По Вътрешната Политика: 1. Приемане на действен закон и мерки за ограничаване на монополиите 2. Приемане на действен закон против спекулата; в това число въвеждане на наблюдавани цени на хляба, стоки от първа необходимост, енергията. Допустими са отклонения, но в определен лимит. Например, ако енергията от Козлодуй е 45 лв/мгв то тази цена да може да се надхвърли с 80%. Всяка по-висока цена се облага с 200% данък. 3. Отмяна на плоския данък 4. Забрана на частни фирми за дейност която е естествен монопол: електроснабдяване, топлоснабдяване, водоснабдяване, БДЖ и др. 5. Списък от ефективни мерки за възстановяване на средния и дребния бизнес 6. Ефективни мерки за възстановяване на образованието, науката и здравеопазването По външната политика 1. Ясна позиция по отношение на тероризма, включително Хизбула 2. Ясна позиция по отношение членството и приемането на нови членове в ЕО. Не бих казал че в момента имам партия фаворит, но се надявам да се намери. Във всички случаи бих гласувал и то не с бяла бюлетина, защото такова гласуване е бариер за маргинални партии, включително и от сегашния Парламент, които да не преминат бариера
лилия

2013.03.07 | 20:21

2
а относно доходите?

Добави коментар

Водещи новини