Поискаха Левски и Ботев да бъдат канонизирани за светци

  • 06 март 2013 21:33

  • 1937
  • 7
Поискаха Левски и Ботев да бъдат канонизирани за светци
©

Предложение Васил Левски и Христо Ботев да бъдат канонизирани за светци на Българската православна църква внася при патриарх Неофит инициативен комитет от Калофер, в който влиза и кметът на града Румен Стоянов, информира "Стандарт".

Жителите на Калофер придружават писмото до патриарха с цветно копие на портрет на Левски, увенчан с лаврови клонки, а на Ботев - с дъбови. Румен Стоянов получил копието от своя приятел Антон Каракоев от съседното село Тъжа. Неговото семейство пазело тази реликва отпреди 1934 година, като картината се предавала от поколение на поколение. Най-вероятно първият й собственик бил прадядото на Антон Каракоев - Дечо Пехливанина, участник в кеч бобрите на първото Пловдивско изложение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1937 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
КЕЧ БОБЪР

2013.03.07 | 20:15

7
"кеч бобрите" - КОИ СА ТИЯ БЕ?

2013.03.07 | 20:02

3
и двамата не отговарят на условията за светец, да не влизам в подробности, плюс това ще припомня, че единият погазва монашески и свещенически обети, а другият е направо антицърковник и атеист

2013.03.07 | 20:15

6
Божието богу, кесаревото кесарю. Пред Кирчо Линкълна и Ники Ролекса, тези двама мъже са светци без да имат значение църковните канони. Всъщност, след гореспоменатите "праведници" и "неатеисти", дай боже църквата да си възвърне същата вяра и уважение, каквито българите изпитват към Левски и Ботев.

2013.03.07 | 20:06

4
palna glupost e da stanat svetci glupacite mnogo barkat nacionalnite svetci sas carkovnite

2013.03.07 | 20:11

5
Няма понятие "национален светец" има "национален герой". Тия малоумни ли са с такива искания, имат ли представа какво е светец и какво именно прави човека светец!?!? А тия които пишат против църквата имат ли си представа, че светец е църковно понятие, ако няма църква няма светци... Много ли ви помага да си спасите душите оправданието че сте безбожници, защото поповете били еди си какви си!?!? Не помогна ли вярата на българите да се запазят като народ под турско?
e

2013.03.07 | 15:58

2
Това,че някой е направил добро или зло,по усмотрение,прави ли го "светец"по желание и нареждане на хората.Така и другите мерзавци от Ватикана преди време назначиха Кирил и Методий като закрилници на Европа.Абе хора,осъзнайте се и вижте какво е казал Господ в Първа и Втора заповед ! Не приемайте "белега на звяра" от православието и католицизма,нито се кланяйте на "Великия Вавилон" на религиите,защото са от дявола ! Не се впримчвайте в полуистини,полу-лъжи или лъжи,понеже в тях се използва Господното име ! Вижте какво е казал Господ в Новия завет.

2013.03.07 | 06:12

1
А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже.

Добави коментар

Водещи новини