Фонтанът "Ди Треви" скоро и в Скопие

  • 05 март 2013 20:44

  • 4363
  • 2
Фонтанът "Ди Треви" скоро и в Скопие
©

Първо в Рим, а скоро и в други градове. Такава съдба очаква една от големите римски забележителности, фонтанът "Ди Треви", чието копие до месеци ще цъфне в центъра на Скопие, съобщава "Стандарт".

Така след парижката Триумфална арка и лондонските двуетажни автобуси македонската столица ще се окичи с още един европейски символ и така кичът в Скопие ще бъде завършен. Фонтанът "Ди Треви" ще заеме последната зелена площ на площад "Македония" и ще бъде венецът на безумието на едно правителство, забравило основното си предназначение да служи на гражданите и да защитава техните интереси, информира още "Стандарт".

"Скопският вариант на фонтана "Ди Треви" ще се появи на 20 м от паметника на Александър Македонски", уточни Никола Наумовски от македонската неправителствена организация "Площад Свобода". Право в него ще гледа паметникът на цар Самуил, а встрани се падат скулптурите на Юстиниан, Даме Груев и Гоце Делчев. За разлика от останалите "творения" на площада копието на един от най-известните фонтани в света няма да е част от проекта "Скопие 2014", а ще се строи от индийски бизнесмен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4363 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
....

2013.03.12 | 15:00

2
само пирамиди и тадж махал си нямат още....
Артилерист

2013.03.11 | 23:10

1
Абе тиа макета верно са "луди"! Народо им страда от сиромащия а они шадраване си праат!

Добави коментар

Водещи новини