Общинарите от ГЕРБ – Варна готови за оставка

  • 05 март 2013 11:27

  • 4885
  • 14
Общинарите от ГЕРБ – Варна готови за оставка
©

Няма да се състои извънредно заседание на Общински съвет – Варна. Това съобщи председателят на Общински съвет – Варна Николай Апостолов.

Апостолов допълни, че вчера е подадено искане от страна на кмета на града Кирил Йорданов за провеждане на сесия на Общинския съвет, на която да бъде обсъдено положението в града и евентуалната негова оставка. Общинските съветници са отхвърлили тази молба, защото Кирил Йорданов е избран не от Общински съвет, а от варненци и юридически Общинският съвет не може да взима решение за това дали кметът на общината да остане на поста си. Процедурата е свързана с общинската избирателна комисия, която може да вземе подобно решение. Другата причина е, че за да се свика извънредна сесия на Общински съвет – Варна трябва да има дневен ред, а в молбата си кметът Кирил Йорданов не е посочил такъв.

Кметът на Община Варна Кирил Йорданов утре, сряда, 6 март, в 12.00 часа, ще обяви решението си за оставка, във фоайето на ІІ етаж в общината. Това съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

Групата на ГЕРБ в Общински съвет – Варна е готова да подаде оставка. Това каза Иван Портних, председател на групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет във Варна и областен координатор на партията. Портних посочи, че ГЕРБ – Варна на местно и на национално ниво е показала, че не се държи с две ръце за властта. Много е трудно да се намери правен регулатор, по който може да се разпусне Общински съвет – Варна, но ако това стане, цялата листа на партията ще подаде оставка.

Иван Портних беше категоричен, че политическа партия ГЕРБ е готова както за местни, така и за парламентарни избори, но не уточни дали партията вече има номинация за евентуален кандидат за кмет на Варна. Портних посочи още, че първо трябва да се уточни какво точно се случва в общината и след това да се разговаря за евентуални номинации. „ПП ГЕРБ изпълни всичко според закона и оттегли политическата си подкрепа към кмета Кирил Йорданов. Оттук нататък решението за политическата ситуация в града е изцяло в ръцете на Кирил Йорданов”, каза още Иван Портних.

Последвайте канала на

4885 14

Коментари 14

Добави коментар
Грозната истина е че:

2013.03.05 | 20:54

14
Тези които макар и да не крадат заедно с останалите но знаят за кражбите са точно толкова виновни за всичко колкото и крадците ако кмета е прогнил вероятността и общинските съветници да не са е пренебрежимо малка да не говорим и ,че във Варна има в общината партия която не се среща никъде в Европа ,че и в България Нашият град която не е нищо друго , а политическото крило на мафията ТИМ ! По света и то извън демократичният свят единствено теростичните организации си имат политически партии ( примерно ЕТА ,ИРА Хамас и Хизбула и т.н. )!
Пламен е истински българин достоен за уважение

2013.03.05 | 18:26

13
Да гледаш как всичко около теб тотално се съсипва и краде и в същото време да тръбиш пред всички как си доволен от ГЕРБ и че пак за тях ще гласуваш трябва или да си психично болен или да тотално прост никой поне средно интелигентен европеец не би ви разбрал и подкрепил тънете си в глупост и забрава !
Питащ

2013.03.05 | 18:25

12
Добре, ама какво ще стане сега с видната герберка и не толкова видна певачка и директорка на театъра и операта във Варна Даниела Димова, която за две-три години и къща като прогимназия успя да си построи с държавна заплата?Кой сега ще разпределя парите в комисията по култура, на която беше председател? Защо бе хора спирате полета на тази гълъбица, приютила глава под крилото на Данчо Симеонов, Панко Анчев (при другата власт), Митко Тодоров (доскоро зам.министър на културата), а сега и Иван Портних? Как се обзавежда къща за около един милион лева, мислите ли? Не бива така - ми то отдавна стана ясно, че не може да пее жената, ама оставете я поне да си краде на воля. Толкова партии и органи смени жената, да не й е лесно. Пък и не е първа младост, малко й остана още.

2013.03.05 | 16:46

11
Е много ,,рано проглегнахте,,на края на четвъртия мандат-.Благодаря значи съм в последната фаза Добрата новина е че и ти няма да се забавиш !

2013.03.05 | 16:07

9
червените вампири дори накараха един да се запали, сега му дъвчат кокалите мммм колко вкусно
съгласен

2013.03.05 | 16:07

10
Съгласен съм, ГЕРБ е единствената парламентарно представена комунистическа партия.
До 1

2013.03.05 | 16:07

8
Абе ПСИХОПАТ .какво обикаляш по форума и плюеш по Пламен. Сигурно си платен драскач на ТИМ!

2013.03.05 | 16:06

7
ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ГЕРОИЗИРАТ ПОСТЪПКАТА НА ПЛАМЕН, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ. ТОВА СА ХОРА, КОИТО ДНЕС ВЕЧЕ ПРИЗОВАВАТ НАШИТЕ ДЕЦА ДА СЕ САМОУБИВАТ ЗАРАДИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ. ТОВА СА УБИЙЦИ.

2013.03.05 | 16:06

6
ПСИХОПАТ Е ЧОВЕК, КОЙТО СЕ САМОУБИВА ПУБЛИЧНО ПО ТАКЪВ ЖЕСТОК НАЧИН, А СЪЩО И ХОРАТА, КОИТО СА ГО ПОДТИКНАЛИ КЪМ ТОВА. КОИТО СА ГО НАКАРАЛИ ДА ВЯРВА, ЧЕ ТОВА Е ГЕРОЙСТВО. НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ БИВА ДА ДОПУСКАТ ТАКИВА ПСИХАРСКИ ВЯРВАНИЯ.
Долу ТИМ ! ДОЛУ ГЕРБ !

2013.03.05 | 16:06

5
От както червените цървули на Бойко ( със благословията разбира се и на ТИМ ) плъзнаха във Варна града тръгна надолу тук е трагично зле всичко !

2013.03.05 | 16:06

4
НО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПСИХОПАТИ СА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ СМЪРТТА НА ПЛАМЕН ЗА ДА СИ ПРАВЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ АКТИВ. ТЕ ВЕЧЕ СА НАИСТИНА ПСИХОПАТИ.

2013.03.05 | 16:03

3
Всички общински съветници са виновни еднакво заедно със кмета на Варна за всичко случило се ( или по-точно не случило се ) така ,че града да е в положението в което е сега включително и в случая със мафията и нейните интереси съсипали Варна и държавата придобивайки 80%/90% от икономиката и контролирайки политика вътрешна и външна така ,че Мафията да си има държава това не е политически лозунг за печелене на избори , а мнението на ЕС за България ( познайте защо Германия е против заедно със Холандия срещу това да се присъединим към Шенген? ).
Dancho ot Varna

2013.03.05 | 16:03

2
Utre sled ostavkata,vsi4ki ot Ob6tinskiq savet vkupom s OPOSUMA kir4o otivate na "Asparuhov most" i sledvate primera na tezi ,koito se samoubiha zaradi vas........6te e VELIKA ISTORIQ,ako oniq trima lainometci ot TIM sko4at i te......

Добави коментар

Водещи новини